Meubelstoffering

Meubelstoffering

 Bij Happy home heeft een ruime keuze aan stof en leer soorten. Allen van hoogwaardige kwaliteit en mogelijk in heel veel kleuren en uitvoeringen.

 

Leer

Onze leersoorten bestaan uit runderhuiden (koe) of buffelhuiden, ieder met hun eigen karakter en kenmerken. Een koe heeft een sterke en robuuste huid.
Het leven van de koe kan je hierin terug zien maar met name de verfijnde structuur maakt het leer adembenemend mooi. De buffelhuid daarentegen heeft een stoer uiterlijk
met een ruig nerfbeeld waarbij de diepere groeven en belijning van de nekplooien in de huid te zien zijn.
Hierdoor kan je het leer in twee categorieën onderbrengen:

         - Open / nature
           Door het gebruik van transparante, aniline verfstoffen en waxen heeft het leer een open en natuurlijke             
           uitstraling waardoor je heel goed de echtheid van de natuur kunt herkennen.

         - Soft finish
           Bij soft finish zijn specifieke natuurkenmerken iets minder zichtbaar en is het leder beter vuil- en                       
           vochtafstotend, minder gevoelig voor invloeden van buitenaf.

 

Microleder

Mircroleder is een samengestelde bekleding van een mircovezel bovenlaag en een lederen onderlaag. Door deze samenstelling heeft mircoleder dezelfde dikte als echt leer.
Je haalt hiermee het beste van twee werelden in huis, het onderhoudsgemak van stof en de duurzaamheid van leer. 

 

Mircovezel

Microvezel is een combinatie van polyamide en elasthaan. Deze synthetische stof wordt inmiddels veel gebruikt in de meubel industrie om stoelen en banken te stofferen.
Mircovezel is een bijzonder sterke stof die makkelijk schoon te houden is, daarnaast is deze stof zacht en heeft een hoge licht echtheid.

 

Stof

Stof is gemaakt van natuurlijke- of kunstvezels. Natuurlijke vezels worden gemaakt van planten (linnen, katoen) en/of van vezels van dierlijke afkomst (wol).
Kunstvezels worden kunstmatig gemaakt. 

 

Acryl (PC) is een kunstvezel die zacht aanvoelt. Acryl is erg isolerend en voelt warm aan, en isoleert zelfs beter dan wol. Ook acryl kan goed tegen zonlicht. Acryl is een sterke vezel, losse vezels/pluisjes laten niet snel los. 

Katoen (CO), is een natuurlijke en zeer vriendelijke stof. Het is een natuurlijke vezel die goed ademt en goed absorbeert waardoor het niet snel zweet.

Linnen (LI), soms ook wel vlas genoemd, is een natuurlijke vezel gemaakt van de stengels van vlas. Linnen is erg luchtig en ademt goed, ook voelt het zacht en comfortabel aan waardoor het vriendelijk aanvoelt. .

Polyamide (PA), is bekend van nylon, het is een sterke kunstvezel die niet kreukt en zijn vorm goed houdt. Ook polyamide is goed te reinigen. 

Polyester (PES/PL) is de meest gebruikte kunstvezel. Zoals de meeste kunstvezels is polyester goed te reinigen. Ook kan polyester goed tegen zonlicht en kreukt het bijna niet. 

Polypropyleen (PP) is een kunstvezel die weinig vocht opneemt. Hierdoor is de stof van meubels of meubelaccessoires van polypropyleen goed te reinigen.

Polyurethaan (PU) is een goed reinigbare kunstvezel. Het wordt vaak gebruikt als een dun bovenlaagje bij kunstleder. Dit zorgt ervoor dat de stof erg slijtvast wordt en makkelijk te reinigen is, omdat er niets intrekt. 

Viscose (VI), is een kunstvezel die gemaakt wordt van een natuurlijke grondstof. Viscose is een vriendelijke stof die zacht en soepel aanvoelt. Viscose kan niet goed tegen vocht, is kreukgevoelig en kan het niet goed tegen licht.