Meubel onderhoud

Meubel onderhoud

Wij werken samen met de Firma Oranje, de specialist op gebied van meubel verzorgingsmiddelen.
Zij werken nauw samen met veel van onze leveranciers zodat er altijd een passend product is om uw meubelen te beschermen, te reinigen en indien noodzakelijk zelfs te reparen. Wij verkopen een groot deel van de producten bij ons in de winkel en een deel kunt u tijdens het bestellen van uw product mee bestellen. 

Om lang plezier te hebben van uw meubels is het juiste onderhoud van groot belang. Wij adviseren hiervoor de producten van Oranje. Goed onderhoud verlengt de levensduur.

Wij geven altijd onderhoudsadvies tijdens het verkoop gesprek maar bij veel meubelen word ook standaard een meubelpaspoort geleverd met daarin
alles wat u moet weten over het meubel en het gewenste onderhoud. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen per e-mail.

 

Hout

Hout is een natuurproduct en zal reageren op de omgeving. Door direct zonlicht zal het hout verkleuren en door sterke wisselingen in temperatuur en
luchtvochtigheid in huis, of niet de juiste, kunnen laden en deuren gaan klemmen en/of kunnen krimpscheuren ontstaan. Het werken van het hout is een natuurlijke eigenschap.
Iedere houtsoort en afwerking vragen om een ander meubel onderhoudsmiddel.

Glanzend gelakt hout (Kenmerken: Egale beschermlaag, glanzend en glad oppervlak)
Verzorgingsmiddelen: Woodclean reiniger, Elite polish, Meubelolie, Shine&Fix
Meubelreparatie: Hout repair set

Mat gelakt hout (Kenmerken: Egale kleurloze beschermlaag met een erg dof / mat uiterlijk, glad aanvoelend, ietwat gevoelig voor glimplekken)
Verzorgingsmiddelen: Woodclean reiniger, Mat polish, Multi mat cleaner, Kleurolie
Meubelreparatie: Hout repair set

Geolied hout (Kenmerken: natuurlijke uitstraling van het hout, matig glad aanvoelend, kleine oneffenheden in het hout licht voelbaar.)
Verzorgingsmiddelen: Woodclean reiniger, Kleurolie, Structuurolie, Greenfix, Mat polish
Meubelreparatie: Hout repair set

Hout met een waslaag (Kenmerken: meestal redelijk glanzende afwerklaag, natuurlijke uitstraling, redelijk kwetsbaar in gebruik, gebruikskenmerken worden snel zichtbaar.)
Verzorgingsmiddelen: Woodclean reiniger, Antiekwas, Structuurolie, Bijenwas, Greenfix
Meubelreparatie: Hout repair set

Onbehandeld hout (Kenmerken: Originele natuurlijke (meestal matte) houtkleur, stroef aanvoelend. Een druppel water maakt het hout direct (tijdelijk) donkerder van kleur.)
Verzorgingsmiddelen: Woodclean reiniger, Teakfix, Natural wood protector, Houtzeep, Greenfix, Natural woodsealer, Beitsolie, Structuurolie Meubelreparatie: Hout repair set

 

Stof

Als u bij ons gestoffeerde meubelen koopt heeft u altijd de keus om uw meubel extra te beschermen door middel van een vlekkenplan.
Bij een vlekkenplan heeft u 5 jaar lang service en garantie en bent u ervan verzekerd dat elke vlek die er in komt er ook weer uit gaat.
Zo kunt u zorgeloos genieten van uw nieuwe zitmeubel.

Wij raden u aan om uw rug- en zitkussen geregeld om te draaien en te wisselen en natuurlijk te stofzuigen,
gebruik hiervoor het mondstuk dat bedoeld is voor meubelen en controleer geregeld dat deze geen uitsteeksels bevat, die in de stof kunnen haken.
Zuig altijd met de vleug mee en gebruik af en toe een vochtige schone theedoek voor extra reiniging.
Mocht u vlekken willen verwijderen gebruik dan de producten voor het reinigen van uw textiele meubelen: Textile protection set, Microvezel Cleaner, cleantex Vlekkenspray.

Veel last van statische elektriciteit op uw meubelen? Los het op met Anti statisch spray en als u geurtjes wil verwijderen gebruik dan Textile Refreshner.

 

Leer

Leer is erg praktisch in onderhoud. Af en toe afnemen met een schone, vochtige doek is voldoende. Daarnaast is tweemaal per jaar het leer voeden met ledercrème voldoende.
Het leer blijft hierdoor soepel en beschermd. Bij een warmtebron geplaatste meubelen dienen iets vaker behandeld te worden.

Elke huid is uniek en puur natuurlijk, waardoor structuurnuances zichtbaar zijn. Deze oneffenheden zorgen ervoor dat het natuurlijke karakter behouden blijft.
Net als de mensenhuid, is ook echt leer rekbaar. Zo zal leer door het gebruik iets uitrekken, wat vooral waarneembaar is op grote vlakken.
De onvermijdelijke plooivorming die hierdoor ontstaat dragen bij tot de natuurlijke charme van echt leer.

Er zijn heel veel verschillende bewerkingen van leer die vragen om een ander meubelonderhoud leer:

Gedekverfd (glad) leer (Kenmerkt zich door een gepigmenteerde finishlaag die tevens voorzien is van een ingedrukte en egale leerprint/structuur.
Het heeft een (meestal) matte uitstraling en voelt redelijk glad aan. Oneffenheden in de lederhuid zijn niet zichtbaar. Praktische leersoort in het gebruik)
Leer onderhoud: Lederrein, Leather Protection Set, Lederplus kleur crème, Leather Strong Cleaner, Aquacolor, Lederolie
Leer reparatie: Ink Remover, Leather Repair pencil

Semi Aniline leder (Kenmerkt zich door een meestal glad uiterlijk. Is voorzien van een dunne transparante finish laag.
Het heeft een (meestal) matte uitstraling en voelt redelijk glad aan. Oneffenheden/natuurlijke kenmerken in de lederhuid zijn zichtbaar.
Praktisch in gebruik) Leer onderhoud: Lederrein, Leather Protection Set, Lederplus kleur crème, Leather Strong Cleaner, Aquacolor, Lederolie
Leer reparatie: Ink Remover, Leather Repair pencil

Vol Aniline Leder (Een open ledersoort met een redelijk matte uitstraling, voelt enigszins glad en egaal aan. Natuurlijke kenmerken in de huid zijn goed zichtbaar.
Natte plekken blijven langere tijd zichtbaar als een donkere plek)
Leer onderhoud: Leather Protection Set
Leer reparatie: Natural Leather Cleaner

Geschuurd leder (Open leder met een veloursachtige/opgeruwd mat uiterlijk. Oneffenheden zijn duidelijk zichtbaar. Natte plekken blijven geruime tijd als een donkere plek zichtbaar.)
Leer onderhoud: Nabuck kit, Textile/Leather Protector
Leer reparatie: Natural Leather Cleaner